Dogodki

1 2 3 75

Spoštovani Poletovci!

V našem planinskem društvu smo se odločili, da vam bomo osvežili planinsko garderobo. Tako smo se že dogovorili s firmo MI 3 d.o.o. iz Grosuplja za pohodniške majice s srebrno nitko, ki so se že do sedaj zelo izkazale.

Cene:
1. majica s kratkimi rokavi po 25,00€
2. majica z dolgimi rokavi po 27,00€

Prepričani smo, da je ponudba, glede na kvaliteto, zelo ugodna, tako, da pričakujemo naročila najkasneje do 12.10.2018. Prijave zbira načelnik vodniškega odseka Martin Kumer mbt.: 041/896-546!

Lepo vas pozdravljam!

Predsednik PD Polet:
Bojan Brezovar

Priloga

BIJELE STIJENE (1334 m)

Planinsko društvo POLET te vabi na naslednji izlet:

BIJELE STIJENE (1334 m)
Skupni izlet s PD Trebnje

Kdaj: sobota, 22. september 2018
ob 4:45 uri iz Mokronoga,
ob 5:00 uri izpred Doma kulture v Šentrupertu,
ob 5:15 uri z avtobusne postaje Trebnje

Kako: s posebnim avtobusom
Opis poti: Avtobus bo odpeljal iz Mokronoga, se ustavil v Šentrupertu, na Mirni, v Trebnjem in na ostalih vmesnih točkah po potrebi. Pot bomo nadaljevali mimo Kočevja preko mejnega prehoda Petrina na Kolpi proti Delnicam in naprej do Mrkopalja. Od tu se bomo skozi vasico Tuk odpeljali do znamenitega 13-ega kilometra. Tu se bomo parkirali in pot nadaljevali peš proti začetku Vihoraškog puta, kateri nas bo popeljal skozi čudovit pragozd strogega rezervata proti Bijelim Stijenam. Na poti se bomo srečevali s čudovitimi prizori igre narave, kot so predel Ljuske, pet prstov. Hodili bomo med njimi in se gnetli skozi ozke prehode. Povzpeli se bomo na vrh Bijelih sten 1334mnv, z vrha pa se bomo napotili proti našemu avtobusu, ki nas bo popeljal proti domu. V Kočevju se bomo ustavili v Gostišču Briški, kjer si bomo privoščili izdaten obrok. Predvidoma bomo prišli domov v večernih urah.

Vodniki:
Edo Tomšič
Ivica Vitez
Martin Kumer

Predviden čas hoje: do 8 ur, zahtevna označena pot
Potrebna oprema: pohodna, čelada, pohodne palice, dobra obutev (gojzarji), vetrovka, topla oblačila – kapa, rokavice, rezervno perilo, rezervna oblačila in obutev, osvežilna pijača, osebni dokument, izkaznica PZS, denar- kune, malica iz nahrbtnika.

Strošek: člani društva 20,00 €

V strošek je vključeno: prevozni stroški
INFO: izlet je strokovno voden

Prijave z vplačilom in dodatne informacije:
– v pisarni društva v sredo od 19.00 do 20.00 ure
– Bojan Brezovar m.: 041-541-077
– Ivica Vitez m.: 041-883-823
– Martin Kumer m.: 041-896-546

Rok prijave: do srede, 19. septembra 2018
Število udeležencev je omejeno na 35, zato pohitite s prijavo.

Razpis si lahko ogledate tu: Razpis Bijele stene

Tradicionalni pohod na Trebelno

Občinska organizacija ZB za vrednote NOB Šentrupert organizira v soboto, 08.09.2018 pohod na Trebelno.

Tudi člani planinskega društva Polet Šentrupert vabljeni da se udeležite tega pohoda.

Pohod se prične ob 6:30 pri gostilni Vojnovič oz. izpred društvenih prostorov (10 km, lahka pot, deloma po asfaltu, deloma gozdna pot); organizator Občinska organizacija ZB za vrednote NOB Šentrupert

Iz Trebelnega nazaj v Slovensko vas bo zagotovljen avtobusni prevoz.

Vabljeni!

Tu si lahko ogledate tudi Program proslave.

VIŠ/Jof Fuart (2666 m)

Planinsko društvo POLET te vabi na naslednji izlet:

VIŠ/Jof Fuart (2666 m)
Kralj nad Rabeljskim jezerom

Kdaj: sobota in nedelja, 1.-2. septembra 2018
ob 4:45 uri iz Mokronoga,
ob 5:00 uri izpred Doma kulture v Šentrupertu

Kako: z avtomobili (v primeru veliko prijav s posebnim avtobusom)
Opis poti: Prvi dan: z avtomobili se bomo odpeljali iz Mokronoga, se ustavili v Šentrupertu in na ostalih vmesnih točkah po potrebi. Pot bomo nadaljevali proti Ljubljani, se ustavili na Dolgem mostu, na poti proti Gorenjski pa se bomo ustavili v Radovljici, kjer si bomo privoščili obvezno kavico ali čaj. Pot bomo nadaljevali preko mejnega prehoda Rateče proti Rabeljskemu jezeru, kjer bomo našli parkirišče. Tu se bo pričel naš pohod. Ob potoku Bele vode se bomo vzpenjali mimo koče Brunner do bivaka Gorizia. Od bivaka bomo nadaljevali naš vzpon po gruščnati poti, ki nas bo popeljala do škrbine Alta di Rio Bianco ( 2150 m ). Tu pa bomo vstopili na Pot stoletnice, katera nas bo pripeljala do Krniške škrbine. Od Krniške škrbine pa se bomo sprehodili do koče Corsi, kjer bomo prespali. Zjutraj se bomo od koče Corsi po običajnem pristopu odpravili na vrh Viša ( 2666 m ), sestopali pa preko Škrbine zadnje špranje in Koštrunove Špice do Škrbine prednje špranje. Od tu pa nas bo čakal samo še spust v dolino, kjer nas bo čakal prevoz. V Sloveniji pa si bomo privoščili zgodnjo, izdatno večerjo in pokramljali o prijetnih dogodkih.
Možnost spremembe plana poti je obstoječa. Od Krniške Škrbine se napotimo direktno v Ferrato Anite Gutien in po njej še isti dan osvojimo Viš, se spustimo do koče Corsi na spanje nato pa drugi dan preko Mojzesove Škrbine osvojimo še Koštrunove Špice.

Vodniki:
Edi Tomšič
Damjan Zupančič

Predviden čas hoje: 10 ur+8 ur, zelo zahtevna plezalna pot
Potrebna oprema in obvezna oprema: čelada, plezalni pas (enodelni ali dvodelni), samovarovalni komplet, rokavice za ferrate, dobra obutev (gojzarji z vibram podplatom), vetrovka, topla oblačila (kapa, rokavice, rezervno perilo), topla osvežilna pijača, malica iz nahrbtnika, osebni dokument, planinska izkaznica z nalepko za tekoče leto, nezgodno zavarovanje, naglavna svetilka.

Strošek: člani društva 40,00 € oz. po dogovoru z vozniki osebnih avtomobilov
V strošek je vključeno: stroški prevoza in prenočišča

INFO: izlet je strokovno voden
Prijave z vplačilom in dodatne informacije:
– v pisarni društva v sredo od 19.00 do 20.00 ure
– Damjan Zupančič m.: 041/601-485
– Martin Kumer m.: 041/896-546

Rok prijave: do srede, 29.08.2018
Udeleženci pohoda naj svoja vozila parkirajo pri Domu kulture!

Razpis si lahko ogledate tu: Razpis Viš

1 2 3 75