Skip to content Skip to footer

DEBENEC "na obisk v sosednjo občino" – turno-kolesarski izlet

KOLESARSKA TURA PD POLET NA DEBENEC
v nedeljo, 20. 05. 2012, ob 9.00 uri

Izhodišče: opuščen kamnolom Brezje pod vasjo Brezje pri Trebelnem (koordinate: N45 53.203, E15 07.654)

Dolžina ture: 30 km
Najvišja točka: 547 m n. m. (Debenec)
Najnižja točka: 272 m n. m. (Nemška vas)
Višinska razlika: 800 m
Zahtevnost vzponov: V4
Zahtevnost spustov: S3
Čas vožnje: 3,5 ure
Težavnost: III

Kratek opis ture:

Od izhodišča se po poljski in gozdni poti povzpnemo do Šentjurija in po gozdu nadaljujemo do Poljan pri Mirni Peči, nato pa v smeri Mirne Peči do Jezera in naprej do Nemške vasi, kjer skozi gozd prispemo do Češnjevka, nato pa skozi travnik do Lukovka. Sledi strm vzpon po asfaltu do Gradišča. Nadaljujemo po makadamski poti do koče na Debencu nad Mirno, kjer se bomo okrepčali. Od tu vozimo po utrjeni makadamski poti do Dol. Brezovice, nato se spustimo v gozd in vzpnemo do Bitenske gore. Nadaljujemo po razgledni cesti do Vinskega Vrha, od koder nas do cilja loči le še spust do izhodišča skozi gozd in travnike ter zadnji kilometer po asfaltu. Za tehnično manj podkovane kolesarje je predvideno ogibanje tehnično zahtevnejših odsekov ture z vožnjo po glavnih cestah.

Obvezna oprema: tehnično brezhibno kolo s profiliranimi gumami, čelada, rokavice, prva pomoč, rezervna zračnica, topla oblačila, vetrovka.

Prijave: prijave so obvezno, in sicer na tel. 031 315 397, Mojca Starič

Udeležba na turi je na lastno odgovornost. Vodniki ne prevzemamo odgovornosti za nastalo škodo ali poškodbe, ki jih udeleženci povzročijo sebi, ostalim udeležencem ali tretji osebi pred, med ali po turi. Vsi udeleženci vozijo na lastno odgovornost in morajo spoštovati veljavne cestno-prometne predpise in navodila vodnikov. Mladoletni se lahko udeležijo kolesarjenja samo v spremstvu staršev ali polnoletne osebe.

razpis DEBENEC 20.05.2012