Skip to content Skip to footer

»Ob petem občinskem prazniku Občine Šentrupert je bilo med nagrajenci tudi Planinsko društvo Polet Šentrupert

V petek 01.06.2012  smo v kulturnem domu v Šentrupertu prejeli listino Občine Šentrupert.«

 »Ob petem občinskem prazniku Občine Šentrupert je bilo med nagrajenci tudi Planinsko društvo Polet Šentrupert .

Listino Občine Šentrupert se lahko podeli posameznikom, skupinam posameznikov, društvom ter drugim organizacijam in skupnostim za enkratne izjemne dosežke kot spodbudo za nadaljnje strokovno delo in aktivnosti na posameznih področjih delovanja.

Listino Občine Šentrupert za leto 2012 prejme Planinsko društvo Polet Šentrupert.
Planinsko društvo Polet Šentrupert je bilo ustanovljeno konec leta 2002, ob petletnici delovanja pa so razvili prvi društveni prapor. V 10 letih se je v društvo vključilo več kot sto planincev, ki pa niso samo Šentrupertčani, temveč prihajajo tudi iz sosednjih občin in celo iz nekaterih bolj oddaljenih krajev Slovenije. Društvo že od samega začetka vsak mesec pripravi najmanj en društveni izlet po Sloveniji ali Evropi, vsako leto pripravi jesenski tradicionalni pohod po Steklasovi poti, skupaj s kulturnim društvom pa sooblikuje in markira romarsko pot Po poteh romarjev.
Planinsko društvo Polet Šentrupert nikoli ne miruje. Če se ne potika po hribih in gorah, snuje nove projekte. V letu 2010 se je tako porodila ideja o gradnji planinskega doma na Površnici in lansko leto je že prineslo idejno zasnovo zanj, društvo je že odkupilo in uredilo tudi zemljišče. Živa je tudi želja po razglednem stolpu v neposredni bližini planinskega doma.
Planinsko društvo Polet Šentrupert je eno izmed najbolj aktivnih društev v občini. Program pohodov in izletov je iz leta v leto bolj pester, letos so mu tako dodali še dva turno-kolesarska izleta, organizirajo plezalni vrtec, še posebej velik poudarek pa dajejo skrbi za naravo in izobraževanju vodnikov in pohodnikov za brezskrbno osvajanje gora. Veliko pozornost namenjajo tudi osnovnošolski mladini, saj pri društvu deluje mladinski odsek, ki mlade usmerja k zdravemu in z naravo povezanemu načinu preživljanja prostega časa.
Društvo je eden izmed pomembnih gradnikov zdravega življenja v občini Šentrupert, hkrati pa s svojim edinstvenim pohodom v Nebesa ob vsaki polni luni prispeva k prepoznavnosti občine širom Slovenije. Društvo ponuja občanom možnosti in priložnosti za druženje, fizične aktivnosti ter spoznavanje še neodkritih koščkov naše domovine in tujih dežel.
Župan Občine Šentrupert, Rupert Gole, ob 10. obletnici delovanja podeljuje Listino Občine Šentrupert Planinskemu društvu Polet Šentrupert v zahvalo za skrb za aktivno preživljanje prostega časa in zdrav način življenja, za privzgojo ljubezni do neokrnjene narave, predvsem pa za razvoj planinske dejavnosti v Mirnski dolini ter za povečanje prepoznavnosti občine Šentrupert.

Šentrupert, 01.06.2012

Litino si lahko ogledat tu: Pd Polet-listina 2012