Skip to content Skip to footer

Občni zbor PD Polet Šentrupert

Planinsko društvo Polet iz Šentruperta je v petek, 21. februarja 2014, pripravilo redni letni občni zbor društva. Zaradi neogrevanega Doma kulture smo morali tik pred zdajci naš zbor preseliti na drugo lokacijo. Osnovna šola dr. Pavla Lunačka Šentrupert nam je gostoljubno odstopila svoj večnamenski prostor. Zbora se je udeležila več kot tretjina odraslih članov društva. Pregledali smo delo vseh odsekov  v preteklem letu.
Vsi načelniki odsekov so se imeli s čim pohvaliti: vodniški izletniški odsek je izpeljal vse akcije in pohode, ki smo si jih postavili za plan v letu 2013.  Skupno smo imeli kar 13 pohodov, dva večdnevna tabora v Makedoniji in Arcu, kolesarski izlet na Trdinov vrh, 13 lunohodov v Nebesa. Poleg vseh teh akcij smo imeli tudi dva naravovarstvena pohoda, čistilni akciji in planinske urice  – potopisno predavanje. Tudi markacisti so imeli preteklo leto zaradi slabega vremena kar veliko akcij na Steklasovi pohodni poti in Poti romarjev, pomagali smo izpeljati tradicionalni pohod po Steklasovi poti. Trudili smo se, da smo o naših akcijah redno objavljali prispevke na internetni strani in v ostalih medijih. Tudi najmlajši planinci so s svojo mentorico uživali na pohodih v naravi. Finančno sicer nismo bili tako uspešni, saj so stroški presegli prihodke, kar nekaj sredstev več kot pretekla leta pa smo namenili izobraževanju in nabavi varovalne opreme. Imamo dva nova vodnika pripravnika A kategorije.
V drugem delu našega zobra smo sprejemali nova pravila našega društva, ki smo jih pripravili v skladu z Zakonom o društvih in Statutu PZS. Okrog posameznih členov so se kresala mnenja naših članov, na koncu pa smo se vendarle uskladili in sprejeli pravila, ki jih bomo objavili tudi na naši spletni strani.
Pregledali smo tudi plan akcij in pohodov za leto 2014. Program je pester, zanimiv in raznolik, tako da lahko vsak, ki mu planinstvo pomeni koristno preživljanje prostega časa, najde kaj zanimivega.
Tik pred zaključkom se je predsednik Bojan Brezovar s priznanjem, ki je bil pripravljen že ob naši deseti obletnici preteklo leto, zahvalil za sodelovanje prof. Dušanu Klenovšku.
Na koncu smo uživali in obujali spomine na preteklo leto ob fotografski prezentaciji, ki jo je pripravil Martin. Sledila je samo še pogostitev, ki smo jo pripravili sami, in ura je bila že pozna, ko smo se razšli.

Martina Ruperčič

no images were found