Skip to content Skip to footer

POT SEDMIH KALOV »Od Vogelj do Vogelj«

Planinsko društvo POLET Šentrupert te vabi na naslednji izlet:

POT SEDMIH KALOV
»Od Vogelj do Vogelj«

Kdaj: sobota, 22. marec 2014
ob 5:45 iz Mokronoga
ob 6:00 iz Šentruperta

Kako: s posebnim avtobusom

Opis poti: Avtobus bo odpeljal iz Mokronoga, se ustavil v Šentrupertu in na ostalih vmesnih točkah po potrebi. Nadaljevali bomo proti Primorski, kjer se nam bo pridružil naš lokalni vodnik Marjan. Pešpot bomo začeli v Vogljah, kjer je že prvi lepo obnovljen kal. Od tam se bomo preko nekdanjega dvolastniškega mejnega prehoda podali na nekoč slovensko ozemlje v Italijo, mimo bolj ali manj obnovljenih kalov (napajališč in zajetij vode), v katerih se je včasih odžejala živina in so se kopali otroci. Ogledali si bomo lepo obnovljeni vasi Repen in Col, obiskali tipično kraško kmečko hišo, kamnolom in še mnogo drugih zanimivosti. Povzpeli se bomo na najbolj markantno točko Tabor, od koder je v lepem vremenu čudovit pogled proti morju na eni strani in goram na drugi. Po pesniški poti se bomo spustili v dolino in nazaj v vas Voglje, kjer si bomo ogledali Oštirjavo kmetijo in mladega nadobudnega umetnika, ki ustvarja umetnine iz kamna.
Sledi kosilo, potem pa posebno doživetje – voden ogled Divaške jame. Kosilo in ogled jame sta na voljo proti doplačilu. Predviden prihod v Šentrupert v večernih urah.

Vodniki:
Damjan Zupančič
Daniel Pejović
Marjan Olenik-Gurka

Zahtevnost poti: lahka pot
Predviden čas hoje: do 5 ur
Potrebna oprema: pohodna, pohodne palice, dobra obutev (gojzarji), vetrovka, topla oblačila – kapa, rokavice, rezervno perilo, osvežilna pijača, fotoaparat, osebni dokument, izkaznica PZS

Strošek:
Otroci do 15 let   15,00 €
člani društva      20,00 €
člani PZS          22,00 €

V strošek so vključeni prevozni stroški. V strošek ni vključeno kosilo (5,5 €) in vstopnina v Divaško jamo (5 € odrasli, 4 € otroci do 18. leta).
INFO: izlet je strokovno voden.

Prijave z vplačilom in dodatne informacije:
– v pisarni društva v sredo od 19. do 20. ure
– Bojan Brezovar m.: 041/541-077
– Martina Ruperčič tel.: 07/30-40-507
– e-mail: info@pdpolet.com

Rok prijave: do srede, 18. marca 2014
Udeleženci, ki vstopate v Šentrupertu, parkirajte vozila pri Domu kulture!

Razpis si lahko ogledate tu: Razpis Pot sedmih kalov