Skip to content Skip to footer

Z mladino v Tamar

Za izlet v Tamar smo se zbrali na dveh točkah. Prva zbirna točka je bila v Mokronogu, kjer  nas je avtobus pobral ob 6.30 uri. Drugič smo se ustavili v Šentrupertu in tam pobrali še preostanek ekipe.
Pot nas je vodila na Gorenjsko, v Tamar, čudovito ledeniško dolino pod Jalovcem. Med potjo smo se ustavili na počivališču na Voklem in si privoščili kavico in jutranje okrepčilo. Po postanku smo se odpeljali do našega slovenskega ponosa v dolini pod Poncami – Nordijskega centra, ki je v gradnji. Parkirali smo ob planiških skakalnicah, se pripravili na pot in se nanjo tudi podali

DSC_4873.JPG

Za pot v Tamar smo izbrali pešpot, po kateri je pozimi speljana tekaška pot. Ob poti smo si ogledali izobraževalne table in se iz njih veliko naučili. Proti koncu poti se je odprl tudi pogled na 2645 m visoko goro Jalovec, ki je za mnoge najlepša slovenska gora. Po približno uri in 20 minut hoje smo prispeli do cilja, še prej pa smo si ogledali izvir slapa Nadiža, ki napaja Savo Dolinko. Na cilju smo se okrepčali ter se spočili. Tudi posončili smo se in se po 45 minutah odpravili nazaj proti Planici, pri čemer smo za pot nazaj izbrali cesto, po kateri dostavljalo zaloge v planinsko kočo. Po koncu poti smo se z avtobusom odpeljali proti Dolenjski z mislijo, da smo skupaj preživeli lep dan, v katerem so uživali tako otroci kot vodniki, ter da gremo naslednji mesec spet skupaj na osnovnošolski izlet.

DSC_4816.JPG

Zapisal: Urban Dimec
Foto: Martin Železnik