Skip to content Skip to footer

KUCELJ (748 m) – kolesarski izlet

Planinsko društvo POLET Šentrupert te vabi na kolesarski izlet:

KUCELJ (748 m)

v soboto, 6. maja 2017 ob 10.00 (zbor ob 09.45)
Izhodišče: Kolodvorska ulica v Grosupljem (pred Pizzerijo Sonček), kjer je štart maratona. Tu lahko tudi parkirate (makadamsko parkirišče je sedaj v privatni lasti in ga ni več možno uporabljati).

Najvišja točka: 748 m n. m.
Najnižja točka: 335 m n. m.
Dolžina ture: 29 km
Višinska razlika: 800 m
Zahtevnost vzponov: V3  –  V4
Zahtevnost spustov: S3  –  S4
Čas vožnje: 3:30h
Težavnost: IV

Kratek opis ture:
Od izhodišča nas bo pot vodila do Zgornje Duplice in Blečjega vrha do Leskovca, kjer se bomo v izletniškem turizmu Leskovec (Habjan) odžejali in premagali še dvokilometrski vzpon do Kuclja. Kucelj je 748 m visok vrh, ki se nahaja severno od Višnje gore. Z vrha, na katerem se nahaja manjši geodetski stolp, je lep razgled na okoliško hribovje, ob lepem vremenu pa razgled seže vse do Kamniško Savinjskih Alp, Karavank in deloma Julijskih Alp. Tu si bomo lahko v planinske knjižice pritisnili tudi žig za uspešen vzpon. Iz Kuclja se bomo spustili do Blečjega vrha, kjer na koncu vasi zavijemo levo na poljsko in nato gozdno potko. Vodila nas bo do potoka Višnjica, kjer nas bo tabela z napisom Pot dveh slapov usmerila levo in vodila do 200 m oddaljenega prvega slapa. Od slapa se bomo vrnili do table in nadaljevali ob potoku do Dednega Dola, nato pa zavili desno in se povzpeli po gozdu ob AC po desni strani Višnjegorskega klanca do Police. Od tu naprej bomo kolesarili na Peč in Spodnje Duplice, nazadnje pa se spustili v Grosuplje.

Po turi sledi after v Pizzeriji Sonček (poleg izhodišča).
Obvezna oprema: tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami, čelada, rokavice, prva pomoč, rezervna zračnica in osnovno orodje za nujna popravila, topla oblačila, vetrovka.

Informacije in prijave: Mojca Starič, tel. 031 315 397.

V primeru slabega vremena oz. slabih voznih razmer bo tura prestavljena.