Skip to content Skip to footer

ROGLA (1517m) – DAN SLOVENSKIH PLANINCEV

Planinsko društvo POLET te vabi na naslednji izlet:

ROGLA (1517m)
Dan slovenskih planincev

Kdaj: sobota, 16. junij 2018
ob 6:00 izpred Doma kulture v Šentrupertu
ob 6:15 iz Mokronoga

Kako: s posebnim avtobusom
Opis poti: Avtobus bo odpeljal iz Šentruperta in se spotoma ustavil v Mokronogu, kjer bomo pobrali še preostale udeležence. Pot bomo nadaljevali mimo Sevnice, se ustavili na jutranji kavi v Celju in končno prispeli tudi na Roglo, izhodišče našega izleta. V PD Zreče so pripravili kar nekaj pohodov; člani našega društva se bomo podali na krožno pot z Rogle na Lovrenška jezera in se vrnili na izhodišče preko Mašin žage.Lahko pot, primerno za vsakogar, bomo prehodili v treh urah in pri tem premagali le 320 m višinske razlike. Pot bo še kako zanimiva, saj ima Pohorje številne naravne in kulturne znamenitosti, med katerimi so 11 do 22 jezerc in okenc na barjanskem šotišču, lesen razgledni stolp in neobičajna Cerkev Jezusove spremenitve na gori.
Na povratku bomo lahko opazovali delo Gorske reševalne službe in plezali po umetni steni. Bolj adrenalinski se bodo lahko podali na letno-zimsko sankališče Zlodejevo s 1360 m dolgo progo s strmimi zavoji. Na stojnicah pa boste lahko pobrskali med izdelki Planinske založbe ali pa si privoščili nov kos planinske opreme. Ob 12:30 bo zbor praporščakov planinskih društev, temu pa bo ob 14h sledila osrednja prireditev, ki se bo nadaljevala s planinsko veselico z narodno zabavnim ansamblom. Predviden prihod v Šentrupert okoli 18h!

Vodniki:
Daniel Pejović
Bojan Brezovar

Predviden čas hoje: do 3 ur, nezahtevna pot, povratek v zgodnjih večernih urah
Potrebna oprema: pohodne palice, lahka obutev, vetrovka, topla oblačila (kapa, rokavice, rezervno perilo), rezervna oblačila in obutev, osvežilna pijača, malica iz nahrbtnika, osebni dokument, izkaznica PZS …

Strošek:
otroci do 15 let 10,00 €
odrasli 15,00 €

V ceno je vključeno: prevozni stroški
INFO: Izlet je strokovno voden

Prijave z vplačilom in dodatne informacije
– v pisarni društva v sredo, od 19.00 do 20.00
– Bojan Brezovar m.: 041 541 077
– Daniel Pejović m.: 031 793 515

Rok prijave: do srede, 13. junija 2018
Udeleženci pohoda naj svoja vozila parkirajo pri Domu kulture!

Razpis si lahko ogledate tu: Razpis Rogla