VIŠ/Jof Fuart (2666 m)

Planinsko društvo POLET te vabi na naslednji izlet:

VIŠ/Jof Fuart (2666 m)
Kralj nad Rabeljskim jezerom

Kdaj: sobota in nedelja, 1.-2. septembra 2018
ob 4:45 uri iz Mokronoga,
ob 5:00 uri izpred Doma kulture v Šentrupertu

Kako: z avtomobili (v primeru veliko prijav s posebnim avtobusom)
Opis poti: Prvi dan: z avtomobili se bomo odpeljali iz Mokronoga, se ustavili v Šentrupertu in na ostalih vmesnih točkah po potrebi. Pot bomo nadaljevali proti Ljubljani, se ustavili na Dolgem mostu, na poti proti Gorenjski pa se bomo ustavili v Radovljici, kjer si bomo privoščili obvezno kavico ali čaj. Pot bomo nadaljevali preko mejnega prehoda Rateče proti Rabeljskemu jezeru, kjer bomo našli parkirišče. Tu se bo pričel naš pohod. Ob potoku Bele vode se bomo vzpenjali mimo koče Brunner do bivaka Gorizia. Od bivaka bomo nadaljevali naš vzpon po gruščnati poti, ki nas bo popeljala do škrbine Alta di Rio Bianco ( 2150 m ). Tu pa bomo vstopili na Pot stoletnice, katera nas bo pripeljala do Krniške škrbine. Od Krniške škrbine pa se bomo sprehodili do koče Corsi, kjer bomo prespali. Zjutraj se bomo od koče Corsi po običajnem pristopu odpravili na vrh Viša ( 2666 m ), sestopali pa preko Škrbine zadnje špranje in Koštrunove Špice do Škrbine prednje špranje. Od tu pa nas bo čakal samo še spust v dolino, kjer nas bo čakal prevoz. V Sloveniji pa si bomo privoščili zgodnjo, izdatno večerjo in pokramljali o prijetnih dogodkih.
Možnost spremembe plana poti je obstoječa. Od Krniške Škrbine se napotimo direktno v Ferrato Anite Gutien in po njej še isti dan osvojimo Viš, se spustimo do koče Corsi na spanje nato pa drugi dan preko Mojzesove Škrbine osvojimo še Koštrunove Špice.

Vodniki:
Edi Tomšič
Damjan Zupančič

Predviden čas hoje: 10 ur+8 ur, zelo zahtevna plezalna pot
Potrebna oprema in obvezna oprema: čelada, plezalni pas (enodelni ali dvodelni), samovarovalni komplet, rokavice za ferrate, dobra obutev (gojzarji z vibram podplatom), vetrovka, topla oblačila (kapa, rokavice, rezervno perilo), topla osvežilna pijača, malica iz nahrbtnika, osebni dokument, planinska izkaznica z nalepko za tekoče leto, nezgodno zavarovanje, naglavna svetilka.

Strošek: člani društva 40,00 € oz. po dogovoru z vozniki osebnih avtomobilov
V strošek je vključeno: stroški prevoza in prenočišča

INFO: izlet je strokovno voden
Prijave z vplačilom in dodatne informacije:
– v pisarni društva v sredo od 19.00 do 20.00 ure
– Damjan Zupančič m.: 041/601-485
– Martin Kumer m.: 041/896-546

Rok prijave: do srede, 29.08.2018
Udeleženci pohoda naj svoja vozila parkirajo pri Domu kulture!

Razpis si lahko ogledate tu: Razpis Viš