Skip to content Skip to footer

Martinov pohod po obronkih Semiča v organizaciji PD Semič

Planinsko društvo Semič vabi vse ljubitelje narave in pohodništva na:

MARTINOV POHOD PO OBRONKIH SEMIČA
ki bo v
soboto, 09. novembra 2013 ob 8:30

NAMEN IN POTEK POHODA: Celodnevni pohod organizira PD Semič v okviru turistične prireditve »7. praznovanje jeseni v Semiču«. Na zbornem mestu  bo igral orkester godbe na pihala Semič, zbrane planince in pohodnike pa bodo pozdravili predstavniki organizatorjev in županja občine Semič, Polona Kambič.
Pohod bo potekal v smeri Semič – Vinji vrh – izvir Krupe (Kraška učna pot) – Črešnjevec – Gradnik – Smuk – Semič. Natančnejši opis in prikaz poti je v priloženi zgibanki, priložen pa je tudi celoten program prireditve »Praznovanje jeseni«.

TEŽAVNOST POHODA: Tehnično lahka pot, hoje bo skupno cca  20 km (5-6ur).

ZBOR IN PRIJAVA UDELEŽENCEV: Pred Kulturnim centrom Semič od 8:00 do 8:30

ŠTARTNINA: 10€, vsak pohodnik dobi majico ali kapo, topli napitek, toplo malico na polovici pohoda (Gradnik) in pijačo na prireditvenem prostoru ob zaključku pohoda.

OPREMA: Dobri uhojeni planinski čevlji, obleka naj bo primerna letnemu času in vremenski napovedi. Priporočamo tudi pohodne palice.

HRANA: Vsak pohodnik bo ob prijavi dobil bone  za malico in pijačo. Med potjo bodo na več mestih stojnice, kjer bo vsak lahko kupil katerega izmed ponujenih priboljškov. Na polovici poti, okrog 12. ure, pa bo pri gasilskem domu na Gradniku,  topla malica.

VODENJE: Vodniki PD Semič

INFORMACIJE IN PREDHODNE PRIJAVE:
Franc Jakofčič (PD Semič):  040 377 958
Tanja Prešeren Banovec (TIC Semič) 735 65 200; mob. 040 625 141

OPOMBA: Predhodno najavljenim skupinam bomo na njihovo željo zagotovili lastnega vodnika, ki bo skupino lahko vodil po celotni trasi.  

PO KONČANEM POHODU SE UDELEŽITE POPOLDANSKEGA PROGRAMA PRIREDITVE »PRAZNOVANJE JESENI« (ogled razstav, tekmovanje v pripravi Martinovih jedi…)

NA  POHOD  POVABITE  TUDI  SVOJE  ZNANCE  IN  PRIJATELJE!

 

Podrobnosti si lahko ogledate tu: Vabilo PD Semič za Martinov pohod

Zgibanka

Program prireditve