Skip to content Skip to footer

Srednji vrh nad Zelenico (naravovarstvena ekskurzija)

NARAVOVARSTVENA EKSKURZIJA
Srednji vrh  1797 m n. v. – nad Zelenico

Po sklepu Zbora GS in VGN za Dolenjsko in Belo krajino bo v soboto, 25. 6. 2016 organizirana druga naravovarstvena ekskurzija v botanično zanimivo območje Karavank – na Srednji vrh nad Zelenico.
ODHOD: Avtobus bo pobiral ob 6.00 uri pred Tušem v Novem mestu ter ob 6:15 v Trebnem nad Mercator centrom.

TURA:
Peljali se bomo mimo Ljubljane na plato pred predorom Ljubelj; 128 km. Od tam naprej bomo šli peš mimo koče na Vrtači do planinskega doma na Zelenici (cca 1 uro), kjer bo prvi počitek. Dalje nas bo pot vodila mimo koče pri izviru Završnice, naprej preko Smokuške planine na sedlo Šija in od tam dalje do razglednega Srednjega Vrha (cca 1 uro in tričetrt). Ob poti bomo občudovali planinsko rastje, ki bo v tem času odeto v živo pisane barve.
POVRATEK: V popoldanskih urah.
OPREMA: Planinska, kar pomeni visoki čevlji z narebrenimi podplati, planinska oblačila za vsako vreme. Priporočamo tudi palice in fotoaparat.
HRANA: Iz nahrbtnika, predvsem dovolj pijače, sicer pa boste ob povratku lahko jedli in pili v planinski koči, ki slovi po dobri hrani in gostoljubju oskrbnikov.
CENA: prevoza z avtobusom  bo 15 €.
VODENJE: Vodili bomo vodniki PZS iz PD Krka Novo mesto.
PRIJAVE: prijavite se do srede, 22. 6. 2016 do 12.00 ure na tel.: 041 533 317 ali e-naslov: rozi.skobe@siol.net. Prijave sprejemamo do zasedbe avtobusa.

Razpis pripravila vodja OVGN za Dol. in B. k. Rozi Skobe.

Razpis OVGN Srednji vrh, 25.6.2016