IVANŠČICA (1.060 m)

Planinsko društvo POLET te vabi na naslednji izlet:

IVANŠČICA (1.060 m)
Najvišji vrh Hrvaškega Zagorja

Kdaj: sobota, 24. marca 2018
ob 6:00 uri iz Mokronoga
ob 6:15 uri izpred Doma kulture v Šentrupertu

Kako: s posebnim avtobusom
Opis poti: Avtobus bo odpeljal iz Mokronoga, se ustavil v Šentrupertu in po potrebi na ostalih vmesnih točkah. Izhodišče naše poti bo vasica Lobor v Hrvaškem Zagorju. Tu bomo začeli našo pot po markiranih poteh, ki potekajo večinoma po gozdu. Do vrha bomo potrebovali približno tri ure. Šli bomo mimo Planinskega doma na Majerju, ki je v tem času zaprt. Na vrhu je razgledni stolp, ki nam bo omogočal ogled okolice. Malo pod vrhom je oskrbovan Planinski dom Josip Pasarić, ki ima pestro in ugodno ponudbo, tako, da nam hrane ni treba nositi sabo razen »železne rezerve«. Ob povratku bomo zgornji del poti opravili krožno, spodnji del se bomo vračali po isti poti.
V Loboru je tudi zanimiva cerkvica Sv. Marije Gorske, ki si jo bomo lahko ogledali ob vzponu ali na povratku. Na poti domov se bomo lahko ustavili tudi pri dvorcu Trakoščan, ki je eden najlepših na Hrvaškem. Predviden prihod v poznih popoldanskih urah.

Vodnika:
Marjan Kobav
Bojan Brezovar

Predviden čas hoje: okoli 7 ur, lahka pot v zimskih razmerah
Potrebna oprema: pohodna, pohodne palice, dobra obutev (gojzarji), vetrovka, topla oblačila (kapa, rokavice, rezervno perilo, rezervna oblačila in obutev), osvežilna pijača, malica iz nahrbtnika, veljavna osebna izkaznica ali potni list in potrjena članska izkaznica,… tudi male dereze nam lahko pridejo prav.

Strošek izleta:
otroci do 15 let 10,00 €
člani društva 20,00 €

Prevozni stroški so vključeni v strošek.
INFO: Izlet je strokovno voden.

Prijave z vplačilom in dodatne informacije:
– v pisarni društva v sredo od 18.00 do 19.00 ure
– Bojan Brezovar 041/541-077
– Martina Ruperčič 040/468-716

Rok prijave: do srede, 21. marca 2018
Udeleženci pohoda naj svoja vozila parkirajo pri Domu kulture!

Razpis si lahko ogledate tu: Razpis Ivanščica